Primeurlancering Château Lafleur 2021

Traditiegetrouw lanceren we rond deze periode, dit jaar iets later dan gebruikelijk, de nieuwe wijnen van het gerenommeerde Société Civile de Château Lafleur. De wijnen van dit bijzondere domein werden zeer positief onthaald op de proefdagen en zeker en vast naar de crus Château Grand Village en Perrières was er bijzonder veel vraag. Deze laatste wordt immers gemaakt van hetzelfde genetisch materiaal als zijn grote broer Château Lafleur.

Oogstjaar 2021 bevestigt de sterke klimatologische evolutie van de laatste vijf wijnjaren. Ondanks een gecompliceerde start en na een nogal "sportief" verloop, zal dit wijnjaar 2021 meer dan ooit de terroirs en de wijnbouwers in de kijker zetten. Bij het proeven overheerst het florale karakter van de Bouchet-druif (Cabernet Franc) vanaf de eerste neus. De tannines zijn volmaakt, gebeiteld en zijdeachtig. De afdronk is erg lang. Het wijnjaar 2021 is een geweldig wijnjaar. De wijnen verrassen door hun edelheid en de grote energie die eruit spreekt.

Neal Martin (Vinous), een van de meest toonaangevende wijnjournalisten, is dan ook lovend over de Château Lafleur 2021: "Baptiste and Julie Guinaudeau have conjured not just one of the finest Pomerols of 2021, but one of the finest Bordeaux wines."

Let wel, de vraag naar deze wijnen is bijzonder groot en de beschikbare aantallen zijn beperkt. Bij diverse crus staan maximum aantallen per klant, maar wij kunnen geenszins beloven dat dit daadwerkelijk mogelijk zal zijn. De verdeling van kleine allocaties is steevast een bijzonder moeilijke oefening, waarbij we zo veel mogelijk liefhebbers proberen tevreden te stellen, al is dit een quasi onmogelijke opdracht. Bedankt voor jullie begrip.

 

Klik hier voor de aanbieding van Château Lafleur 2021