Ons Verhaal

champagne bestellen

De Windmolen is opgericht uit liefde voor wijn. 

Wij, Pieter Verheyde, ex sommelier Hof Van Cleve en eigenaar van restaurant Terminus (beste wijnkaart GM 2018), Jeroen Vandensande en Jens Van Vlem, beiden eigenaar van Stappato, sloegen begin 2018 de handen in elkaar te slaan. 

Wij houden er van mensen samen te brengen met een gemeenschappelijke wijnpassie en onze favoriete wijnmakers zijn een zelfde mening toegedaan. Door zeer breed te proeven, open te staan voor allerhande stijlen en regelmatig wijnregio’s te bezoeken, hebben we gemerkt dat er een rode draad loopt door de diverse wijnhuizen die onze persoonlijke voorkeur genieten. Het zijn allemaal familiedomeinen die doorspekt zijn met passie en die een onvoorwaardelijk respect hebben voor traditie en natuur. Ze maken terroirgerichte wijnen met een focus op elegantie en finesse, en het liefst van al delen ze deze met gelijkgestemden.

De wijnen die onder deze noemer vallen, worden spijtig genoeg vaak in zeer geringe aantallen geproduceerd en ze zijn erg gezocht op de wijnmarkt. Doorheen de jaren en door het vele reizen hebben we evenwel enkele kleine allocaties kunnen bemachtigen en deze willen we graag met wijnvrienden en -liefhebbers delen, zodat we samen enkele bijzondere wijnmomenten kunnen beleven.

Verder zijn we van mening dat wijnen die geproduceerd worden door deze wijnhuizen in de eerste plaats bedoeld zijn om gedegusteerd te worden en niet het voorwerp mogen zijn van enige vorm van speculatie. Wij willen onze klanten persoonlijk kennen en de onderlinge relatie moet gestoeld zijn op wederzijds vertrouwen. Het mooiste compliment voor een wijnproducent is immers haar/zijn wijn koesteren in de kelder en tenslotte op het juiste moment proeven in de juiste compagnie.

De Windmolen is ondergebracht in de gebouwen van Stappato te Eke waardoor u als liefhebber op een locatie terecht kan voor niet enkel fijne Bourgognes en Champagnes, maar tevens voor een uitgelezen selectie van traditionele Italiaanse topwijnen.

Ontdek hier het assortiment van Stappato.

We kijken uit naar uw komst.

Pieter, Jeroen en Jens