Nieuws

12 April 2021


Nieuw domein: Pierre Girardin

De uiterst getalenteerde Pierre-Vincent Girardin is nog steeds maar 21 jaar oud, maar heeft er ondertussen zijn vierde oogst opzitten. Toen zijn vader in 2011 besliste om het domein Vincent Girardin te verkopen was de elfjarige Pierre-Vincent nog iets te jong om in zijn voetsporen te treden, maar van kinds af was hij wel gebeten door de wijnmicrobe. Het duurde evenwel niet lang en reeds in 2017 maakte hij de grote stap. Uiteraard werd er met argusogen gekeken naar de piepjonge wijnmaker, maar onmiddellijk in zijn eerste jaargang toonde hij zijn grote talent en dit in beide kleuren, wit en rood, wat hoogst uitzonderlijk is. Van begin af aan waren we grote fan en we zijn verheugd om onze samenwerking met het domein aan te kondigen. De nieuwe releases zijn ronduit indrukwekkend. 2019 is zonder enige twijfel zijn beste oogstjaar tot dusver.

Ontdek hier de wijnen van de Pierre-Vincent Girardin

10 March 2021

Château Lafleur ›


De Windmolen wordt officiële ambassadeur van Château Lafleur

De Windmolen is ondertussen vier jaar actief in de wijnbusiness en we bevinden ons eveneens op een belangrijk schakelpunt. We hebben de afgelopen jaren bijzonder veel tijd en energie geïnvesteerd in de uitbouw van ons gamma: het onderhouden van nauwe contacten met bepaalde wijnboeren, link en rechts wat zaadjes planten en hopen dat er in de toekomst een mooie samenwerking uit voortvloeit. Echter met een zelfde mindset bieden er zich steevast interessante partnerships aan, getuige de vijf nieuwe domeinen die we in onze vorige mailing mochten voorstellen. Welnu, vandaag mogen we een zesde bijzonder partnership aankondigen. Vanaf heden mogen we ons officiële ambassadeur van het mythische Château Lafleur in Pomerol noemen.

Lees snel meer in onze nieuwsbrief over deze lancering!

nieuw domein: Domaine Y Clerget

Domaine Y. Clerget  is een van de historische domeinen in Volnay. Zoon Thibaud nam in 2015 de fakkel over en wordt beschouwd als een van de grote talenten in Bourgogne. Hij maakt wijnen die het typische karakter van Volnay en Pommard eer aan doen zonder het rustieke kantje uit het verleden. De wijnen ademen terroir, maar blijven fris en elegant.

Lees hier meer over het domein en zijn wijnen!

nieuw domein: Domaine Pinson (Chablis)

Al een tijdje waren we op zoek naar iets kwalitatiefs in de meest noordelijke wijnregio van Bourgogne. We houden van de mineraliteit van Chablis, die typische frisse citrustoetsen en het karakteristiek zuurtje. Met Pinson komen we terecht bij een van de stichtende familiedomeinen van de appellatie. Ze bezitten wijngaarden op verschillende van de meest mythische crus van de appellatie. Dit zijn fantastische witte wijnen aan bijzonder betaalbare prijzen.

Ontdek de wijnen hier : Domaine Pinson 

07 February 2021


nieuw domein: Chanterêves

In het achterland van Savigny-lès-Beaune komen we terecht bij Chanterêves. Deze recente wijnstructuur wordt gerund door Guillaume Bott en Tomoko Kuriyama.

Chanterêves werd opgericht in 2010, initieel als négociant-vinificateur. Ze kochten met andere woorden druiven aan. Onlangs verwierven ze evenwel enkele eigen wijngaarden. Er werd ruim vier hectare toegevoegd aan het kleine parceel Aligoté dat ze 5 jaar geleden reeds aankochten. Naast Maison Chanterêves mogen we ons in de toekomst dus verwachten aan nieuwe releases van Domaine Chanterêves. De diverse percelen in eigendom liggen enerzijds in de Hautes-Côtes de Beaune, zo'n drie hectare. De helft is aangeplant met Chardonnay, de andere helft met Aligoté, gelegen in Fussey grenzend aan de Hautes Côtes. Verder bezitten ze 20 are in het gehucht Champs Longs in het noorden van Chorey-Lès-Beaune en nog eens 85 are in Savigny-lès-Beaune

De stijl van Chanterêves staat compleet los van de wijnen bij de domeinen waar ze de laatste jaren actief waren. De wijnen bij Chanterêves hebben een meer natuurlijke stijl, in de positieve zin van het woord. De wijnen zijn loepzuiver, precies en uitgepuurd. Er waait een frisse, energetische en vernieuwende wind in Bourgogne …

nieuw domein: Domaine des Cadoles

Paul Labruyère, jonge Champenois, was op zoek naar de ideale terroir. Na een zoektocht van twee jaar heeft hij een parel van een topdomein, Domaine des Cadoles, in Odenas (beaujolais) gevonden met een rijke geschiedenis die teruggaat tot in 1852.

Domaine de Cadoles heeft tot op vandaag drie verschillende wijnen. Brouilly La Folie, Brouilly La Roche en Régnie. 

Ontdek hier de wijnen van Domaines des Cadoles

Nieuw domein: Maison MC Thiriet (Comblanchien)

Maison MC Thiriet is een micro-négoce die gevestigd is in het Chateau de Comblanchien net ten zuiden van Nuits-Saint-Georges. 2016 was de eerste vintage van het Maison Thiriet, het werd met geduld en passie gemaakt in een kleine garage van 20m2.Camille Thiriet en Mat Chittick werkten enige jaren voor Nicolas Potel bij Domaine de Bellene en besloten hun droom te realiseren door hun eigen domaine te starten. Vanuit een garage worden op zeer ambachtelijke wijze (ouderwetse handpers) enkele duizenden flessen geproduceerd. De wijngaarden zijn deels in eigen bezit. De akkers worden met de grootste zorg bewerkt en volledig met het paard geploegd.

Hoewel ze grootse dromen hebben om enkele van de beroemdste benamingen uit de Bourgogne te produceren, hebben ze besloten om klein te beginnen, in de hoop mettertijd vertrouwen in hun merk op te bouwen door heerlijke, drinkbare wijnen van de kleinere benamingen te produceren.

Bienvenue Camille!

Lees hier meer over de het domein