Nieuws

19 October 2021


Charles Lachaux uitgeroepen tot beste jonge wijnmaker ter wereld

Charles Lachaux uitgeroepen tot beste jonge wijnmaker ter wereld

Tijdens de Golden Vines awards op 7 oktober 2021 te Londen, is Charles Lachaux uitgeroepen tot best rising star of the world.

The Golden Vines awards, ook wel de oscars van de wijnwereld, worden gekozen door meer dan 400 onafhankelijke wijnprofessionelen uit meer dan 50 landen. Onder degenen die hun stem uitbrachten waren 57 Masters of Wine, 31 Master Sommeliers, 140 DipWSET en 77 Advanced Sommeliers.

Een meer dan mooie erkenning voor de continue zoektocht van Charles en zijn team om alles tot in de perfectie uit te voeren.

19 October 2021


Geen De Windmolen openflessendagen dit najaar

Het weekend van 20 en 21 november stond in de agenda aangevinkt voor de organisatie van onze jaarlijkse herfstdegustatie, maar na wijs beraad hebben we beslist om dit jaar geen proeverij te organiseren. Het was allesbehalve een gemakkelijke beslissing, maar de situatie in Frankrijk is toch nog niet van die aard, dat de meeste van onze producenten staan te springen om dit jaar nog te reizen. Dat willen we uiteraard respecteren. Voor ons zorgt de aanwezigheid van de wijnmakers evenwel grotendeels voor de beleving tijdens onze degustatiedagen en bijgevolg stellen we deze liever uit naar volgend jaar. Bovendien viert De Windmolen in 2022 zijn 5-jarig bestaan en graag pakken we dan uit met een unieke proeverij in aanwezigheid van vele van onze wijnproducenten. Stay tuned!
09 September 2021


Domaine René Bouvier: lancering 2019

Net als JC Boisset blijft René Bouvier een certitude binnen ons assortiment. De joviale Bernard Bouvier runt ondertussen bijna 30 jaar het familiedomein en doet dit met brio. De wijnen die Bernard produceert, zijn steevast zeer toegankelijk in hun jeugd, maar vergis u niet, zelfs de basiscuvées hebben een ongelooflijk bewaarpotentieel en ontwikkelen met de jaren een mooi complexiteit. De line-up van het oogstjaar 2019 was ronduit indrukwekkend. Spijtig genoeg vallen de geproduceerde aantallen wat kleiner uit en moeten we met iets kleinere allocaties tevreden zijn. Wees er snel bij want dit zijn Bourgondische pareltjes. Een overzicht vind je op onze website.
09 September 2021


Domaine Jean-Claude Boisset: lancering 2019

Domaine Jean-Claude Boisset

JC Boisset zoals het wijnhuis meestal wordt genoemd, is een vaste waarde in het gamma van De Windmolen. De Aligoté en Bourgogne Les Ursulines Blanc en Rouge staan op diverse wijnkaarten en worden erg gesmaakt door menig wijnliefhebber. Daarnaast maakt Boisset onder leiding van topoenoloog Gregory Patriat ook verschillende topcuvées, zij het doorgaans in minuscule producties. De proeverij van de 2019s enkele maanden terug was een schot in de roos en we zijn blij dat we onze selectie gevoelig konden uitbreiden met enkele sulbieme nieuwe crus, zoals een prachtige lieu-dit Puligny Montrachet Le Trézin en een zijdezachte Chambolle-Musigny. Uiteraard vind je daarnaast opnieuw klassiekers terug zoals hun befaamde Beaune Les Grèves 1er Cru. Een overzicht vind je op onze website.

09 September 2021


Maison Krug: Champagne Grand Cuvée 169ième

Maison Krug

Elk jaar lanceert Maison Krug een nieuwe editie van hun uithangbord: de Champagne Grand Cuvée. Dit jaar zijn we aanbeland bij Edition 169ième, een blend van in totaal 146 verschillende wijnen van 11 verschillende oogstjaren, van 2000 (oudste wijn) tot en met 2013 (jongste wijn). Dit is de 169ste keer dat het huis de droom van stichter Joseph Krug realiseert. We mogen overigens als Krug Embassy voor het eerst deelnemen aan de Krug Encounters, een unieke online muziekervaring ter ere van de nieuwe Grand Cuvée. Wanneer je één of meerdere flessen aanschaft, krijg je automatisch een code waarmee je online kan inloggen tot eind september. Voor wie echt een totaalbeleving wilt, zijn er 24 unieke Krug ED169 Boxen in samenwerking met chef Nick Bril van restaurant The Jane**. Hij selecteerde 3 unieke bites die perfect combineren bij de Grand Cuvée Edition 169ième.

Lancering Château Lafleur 2020

In deze periode wordt traditiegetrouw de wereldwijde primeurcampagne van Bordeaux oogstjaar 2020 gelanceerd. Wij zijn verheugd om de nieuwe crus van Château Lafleur te kunnen aanbieden. We hebben gelukkig iets ruimere allocaties kunnen bekomen in vergelijking met deze van vorig wijnjaar 2019, al blijven de beschikbare aantallen uiteraard bijzonder klein.

Net als in 2018 was de winter zacht en vooral zeer vochtig. Deze tendens zette zich ook door in de lente met tot driemaal de normale neerslag. De zomer daarentegen werd dan weer gekenmerkt door droogte en bovenal niet te vergeten een hittegolf in augustus. Dankzij het doortastend optreden in de wijngaard van het volledige team werd de basis voor het succes van dit millésime verzekerd. Eigenaar Jacques Guinaudeau beschouwt oogstjaar 2020 als een van de klassieke wijnjaren voor het domein.

Klik hier voor de lancering van Château Lafleur 2020

Lancering Domaine Arnoux-Lachaux 2019

Onder de leiding van wijnmaker Charles Lachaux is het wijnhuis uitgegroeid tot een van de absolute cultdomeinen in Bourgogne. Ondertussen wordt Charles door zowat alle wijnrecensenten wereldwijd bejubeld en krijgt hij lof van menig Bourgogne-liefhebber. Voor ons schrijft het wijnhuis momenteel een van de meest spannende wijnverhalen in Bourgogne. Het spreekt dan ook voor zich dat we alles op de voet volgen. Zo proberen we steeds aanwezig te zijn tijdens de oogst om samen met zijn familie en zijn fantastische equipe de druiven te plukken en de eerste cruciale fases van de fermentatie ‘live’ te kunnen volgen.

De 2019s van Arnoux-Lachaux zijn rijk en complex, maar tegelijkertijd ook geraffineerd en elegant. Ze hebben een lichtvoetigheid en fraîcheur in combinatie met een diepgang die alleen bij de allergrootsten terug te vinden is. Van de Bourgogne Pinot Fin tot en met de diverse Grands Crus, stuk voor stuk zijn het ontzettend boeiende wijnen. Eén voor één tonen ze de typiciteit van de verschillende terroirs en lieux-dits. Wie de ultieme expressie van Pinot Noir zoekt, is hier aan het juiste adres.

Klik hier voor de lancering van Arnoux-Lachaux 2019

1 2 3 5 Volgende »