Huisstijl

franse rode wijn

We proberen als firma een bepaalde stijl van wijnen te promoten, waarbij we op zoek gaan naar de essentie van de druif. Hierdoor komen we meestal terecht bij traditionele, vaak kleinere wijnboeren met een doorgedreven focus op kwaliteit. Bij ons geen wijngiganten die miljoenen flessen produceren, maar wel domeinen die perfect weten waar ze mee bezig zijn en onnoemlijk veel respect tonen voor natuur en tradities.

Wijn wordt bovenal in de wijngaard gemaakt en is afhankelijk van de samenstelling van de ondergrond, de omgeving, het klimaat en de manier waarop de producent het land bewerkt. Onze voorkeur gaat uit naar wijnmakers die puur werken zonder chemische middelen, pesticiden of kunstmeststoffen. Lage rendementen en minimale interventie in de wijngaarden zijn het uitgangspunt. In de kelder wordt deze filosofie doorgetrokken. Het gebruik van houten vaten dient intelligent te gebeuren en mag nooit de eigenschappen van de druif overheersen. Ook de moderne technologie dient ondersteunend te werken zonder de wijn zelf te beïnvloeden.

Het resultaat zijn subtiele wijnen met elegantie en finesse, wijnen die iets te vertellen hebben, wijnen waar een verhaal achter schuilt en die bij elke slok meer en meer boeien, wijnen die kunnen bewaren en die na jaren kelderrust kunnen uitgroeien tot iets betoverends. Een wijn moet een eigen, herkenbaar karakter hebben en terroir is daarbij het magische woord.