Nieuws

08 July 2022

Chateau Lafleur ›


Primeurlancering Château Lafleur 2021

Traditiegetrouw lanceren we rond deze periode, dit jaar iets later dan gebruikelijk, de nieuwe wijnen van het gerenommeerde Société Civile de Château Lafleur. De wijnen van dit bijzondere domein werden zeer positief onthaald op de proefdagen en zeker en vast naar de crus Château Grand Village en Perrières was er bijzonder veel vraag. Deze laatste wordt immers gemaakt van hetzelfde genetisch materiaal als zijn grote broer Château Lafleur.

Oogstjaar 2021 bevestigt de sterke klimatologische evolutie van de laatste vijf wijnjaren. Ondanks een gecompliceerde start en na een nogal "sportief" verloop, zal dit wijnjaar 2021 meer dan ooit de terroirs en de wijnbouwers in de kijker zetten. Bij het proeven overheerst het florale karakter van de Bouchet-druif (Cabernet Franc) vanaf de eerste neus. De tannines zijn volmaakt, gebeiteld en zijdeachtig. De afdronk is erg lang. Het wijnjaar 2021 is een geweldig wijnjaar. De wijnen verrassen door hun edelheid en de grote energie die eruit spreekt.

Neal Martin (Vinous), een van de meest toonaangevende wijnjournalisten, is dan ook lovend over de Château Lafleur 2021: "Baptiste and Julie Guinaudeau have conjured not just one of the finest Pomerols of 2021, but one of the finest Bordeaux wines."

Let wel, de vraag naar deze wijnen is bijzonder groot en de beschikbare aantallen zijn beperkt. Bij diverse crus staan maximum aantallen per klant, maar wij kunnen geenszins beloven dat dit daadwerkelijk mogelijk zal zijn. De verdeling van kleine allocaties is steevast een bijzonder moeilijke oefening, waarbij we zo veel mogelijk liefhebbers proberen tevreden te stellen, al is dit een quasi onmogelijke opdracht. Bedankt voor jullie begrip.

 

Klik hier voor de aanbieding van Château Lafleur 2021

 

Lancering Château Lafleur 2020

In deze periode wordt traditiegetrouw de wereldwijde primeurcampagne van Bordeaux oogstjaar 2020 gelanceerd. Wij zijn verheugd om de nieuwe crus van Château Lafleur te kunnen aanbieden. We hebben gelukkig iets ruimere allocaties kunnen bekomen in vergelijking met deze van vorig wijnjaar 2019, al blijven de beschikbare aantallen uiteraard bijzonder klein.

Net als in 2018 was de winter zacht en vooral zeer vochtig. Deze tendens zette zich ook door in de lente met tot driemaal de normale neerslag. De zomer daarentegen werd dan weer gekenmerkt door droogte en bovenal niet te vergeten een hittegolf in augustus. Dankzij het doortastend optreden in de wijngaard van het volledige team werd de basis voor het succes van dit millésime verzekerd. Eigenaar Jacques Guinaudeau beschouwt oogstjaar 2020 als een van de klassieke wijnjaren voor het domein.

Klik hier voor de lancering van Château Lafleur 2020

10 March 2021

Château Lafleur ›


De Windmolen wordt officiële ambassadeur van Château Lafleur

De Windmolen is ondertussen vier jaar actief in de wijnbusiness en we bevinden ons eveneens op een belangrijk schakelpunt. We hebben de afgelopen jaren bijzonder veel tijd en energie geïnvesteerd in de uitbouw van ons gamma: het onderhouden van nauwe contacten met bepaalde wijnboeren, link en rechts wat zaadjes planten en hopen dat er in de toekomst een mooie samenwerking uit voortvloeit. Echter met een zelfde mindset bieden er zich steevast interessante partnerships aan, getuige de vijf nieuwe domeinen die we in onze vorige mailing mochten voorstellen. Welnu, vandaag mogen we een zesde bijzonder partnership aankondigen. Vanaf heden mogen we ons officiële ambassadeur van het mythische Château Lafleur in Pomerol noemen.

Lees snel meer in onze nieuwsbrief over deze lancering!