Nieuws

Degustatiedagen De Windmolen - Stappato : 15 en 16 juni 2019

Nog een anderhalve maand en dan is het weer zo ver, onze degustatiedagen.

Voor de eerste keer organiseren we onze proeverij in samenwerking met Stappato, het Italiaanse verhaal dat reeds 12 jaar bestaat. Er zullen niet alleen Italiaanse wijnen en producenten zijn maar ook twee producenten uit Bourgogne.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan u maar liefst 6 producenten in levende lijve ontmoeten en met de nodige deskundige uitleg hun wijnen proeven in ons gebouw te Eke.

Le Marchesine, De Bartoli, Luigi Einaudi, Castello di Monsanto, Domaine René Bouvier en Domaine JC Boisset.

Meer informatie omtrent deze proeverij en inschrijving vindt u hier

Tot dan!

De Windmolen vermeld als starter van de week 'Made in Oost-Vlaanderen'

We sloten de laatste week van September af met een leuk nieuwtje. We werden met De Windmolen geselecteerd door 'Made in Oost-Vlaanderen' als starter van de week!

Made in Oost-Vlaanderen bundelt het belangrijkste economische nieuws van de zone.

We zijn maar wat blij met deze vermelding.

Het volledige artikel over ons in deze mooie rubriek kan u hier integraal lezen:

http://www.madeinoostvlaanderen.be/nieuws/starter-van-de-week-de-windmolen-importeert-unieke-franse-wijnen/ 

We are live!

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Ook zo voor De Windmolen, ons nieuwste project.

Wij, Pieter Verheyde, ex sommelier Hof Van Cleve en eigenaar van restaurant Terminus (beste wijnkaart GM 2018), Jeroen Vandensande en Jens Van Vlem, beiden eigenaar van Stappato, sloegen begin 2018 de handen in elkaar te slaan. 

Wij houden er van mensen samen te brengen met een gemeenschappelijke wijnpassie en onze favoriete wijnmakers zijn een zelfde mening toegedaan. Door zeer breed te proeven, open te staan voor allerhande stijlen en regelmatig wijnregio’s te bezoeken, hebben we gemerkt dat er een rode draad loopt door de diverse wijnhuizen die onze persoonlijke voorkeur genieten. Het zijn allemaal familiedomeinen die doorspekt zijn met passie en die een onvoorwaardelijk respect hebben voor traditie en natuur. Ze maken terroirgerichte wijnen met een focus op elegantie en finesse, en het liefst van al delen ze deze met gelijkgestemden.

De wijnen die onder deze noemer vallen, worden spijtig genoeg vaak in zeer geringe aantallen geproduceerd en ze zijn erg gezocht op de wijnmarkt. Doorheen de jaren en door het vele reizen hebben we evenwel enkele kleine allocaties kunnen bemachtigen en deze willen we graag met wijnvrienden en -liefhebbers delen, zodat we samen enkele bijzondere wijnmomenten kunnen beleven.

Verder zijn we van mening dat wijnen die geproduceerd worden door deze wijnhuizen in de eerste plaats bedoeld zijn om gedegusteerd te worden en niet het voorwerp mogen zijn van enige vorm van speculatie. Wij willen onze klanten persoonlijk kennen en de onderlinge relatie moet gestoeld zijn op wederzijds vertrouwen. Het mooiste compliment voor een wijnproducent is immers haar/zijn wijn koesteren in de kelder en tenslotte op het juiste moment proeven in de juiste compagnie.

Neem gerust een kijkje op onze website!

We hopen u snel te mogen begroeten

Pieter, Jeroen en Jens