Nieuws

Maak kennis met Stappato, het Italiaans zusje van De Windmolen

Voor sommigen onder jullie is het al even geweten dat Jeroen Vandensande en Jens Van Vlem ook achter Stappato zitten, voor sommigen dan weer niet.

Wat of wie is Stappato eigenlijk?

Stappato werd opgericht in 2006 door Jeroen Vandensande en Jens Van Vlem uit passie voor de Italiaanse wijnen. In 2007 gingen Jeroen en Jens full time voor hun passie en groeide Stappato verder uit naar waar het nu staat.

Stappato, ‘ontkurkt’, is meer dan een naam. Het staat voor een filosofie. Stappato wil hun klanten een stukje Italië laten ontdekken en hen memorabele wijnmomenten laten beleven. Wanneer je met vrienden en familie intens kan genieten van een lekker glaasje wijn, bijzonder qua karakter, complex qua aroma en zinnenprikkelend qua smaak, dan geeft dit je energie en tevredenheid en deze levenskwaliteit willen ze liefst met zo veel mogelijk wijnliefhebbers delen.

Bekijk het gevarieerde aanbod van Stappato via www.stappato.be 

We are live!

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Ook zo voor De Windmolen, ons nieuwste project.

Wij, Pieter Verheyde, ex sommelier Hof Van Cleve en eigenaar van restaurant Terminus (beste wijnkaart GM 2018), Jeroen Vandensande en Jens Van Vlem, beiden eigenaar van Stappato, sloegen begin 2018 de handen in elkaar te slaan. 

Wij houden er van mensen samen te brengen met een gemeenschappelijke wijnpassie en onze favoriete wijnmakers zijn een zelfde mening toegedaan. Door zeer breed te proeven, open te staan voor allerhande stijlen en regelmatig wijnregio’s te bezoeken, hebben we gemerkt dat er een rode draad loopt door de diverse wijnhuizen die onze persoonlijke voorkeur genieten. Het zijn allemaal familiedomeinen die doorspekt zijn met passie en die een onvoorwaardelijk respect hebben voor traditie en natuur. Ze maken terroirgerichte wijnen met een focus op elegantie en finesse, en het liefst van al delen ze deze met gelijkgestemden.

De wijnen die onder deze noemer vallen, worden spijtig genoeg vaak in zeer geringe aantallen geproduceerd en ze zijn erg gezocht op de wijnmarkt. Doorheen de jaren en door het vele reizen hebben we evenwel enkele kleine allocaties kunnen bemachtigen en deze willen we graag met wijnvrienden en -liefhebbers delen, zodat we samen enkele bijzondere wijnmomenten kunnen beleven.

Verder zijn we van mening dat wijnen die geproduceerd worden door deze wijnhuizen in de eerste plaats bedoeld zijn om gedegusteerd te worden en niet het voorwerp mogen zijn van enige vorm van speculatie. Wij willen onze klanten persoonlijk kennen en de onderlinge relatie moet gestoeld zijn op wederzijds vertrouwen. Het mooiste compliment voor een wijnproducent is immers haar/zijn wijn koesteren in de kelder en tenslotte op het juiste moment proeven in de juiste compagnie.

Neem gerust een kijkje op onze website!

We hopen u snel te mogen begroeten

Pieter, Jeroen en Jens