Nieuws

Nieuw domein: Domaine Berthaut-Gerbet

In 1693 werd een motto uitgehouwen in een stenen dorpel in het huis van de familie Berthaut: “Bien faire vax miev que dir”; goed doen is beter dan praten.

Amélie Berthaut behoort tot de groep talentvolle en jonge wijnmakers die de afgelopen jaren hun familiedomein hebben overgenomen . Amélie Berthaut (°1988), brengt met de  jaargang 2017 reeds haar vijfde millésime op de markt en krijgt terecht veel aandacht voor haar wijnen. Ze is onbetwistbaar charmant maar belangrijker enorm hardwerkend, attent en getalenteerd. Haar overheersende kwaliteit is echter nederigheid. Ze weigerde bijvoorbeeld de uitnodiging voor een belangrijk event in 2018 omdat ze onterecht vond dat ze er nog niet klaar voor was. “Bien faire vax miev que dir.”

Amélie heeft een indrukwekkende reeks wijngaarden overgenomen van haar moeder en vader, die eigenaar en beheerder waren van afzonderlijke familiedomeinen. Het recent gedoopte Domaine Berthaut-Gerbet omvat alle wijngaarden van Domaine Denis Berthaut en delen van de wijngaarden van Domaine François Gerbet: in totaal ongeveer 17 hectare gelegen in de Hautes-Côtes de Nuits en in de dorpen Fixin, Gevrey-Chambertin , Chambolle-Musigny, Vougeot en Vosne-Romanée.

Daarenboven bezit het domein ook aan paar legendarische precelen in Cazetiers, Lavaut en Petits-Monts, maar het hart van het domein, fysiek en emotioneel, is Fixin.

Met respect voor traditie en de reputatie van haar (voor)ouders, zoekt ze nu haar eigen stijl op. Een mix van zowel klassiek en puur van haar (voor)ouders aangevuld met een meer delicate en genereuze stijl van haarzelf.

Ontdek de wijnen van Domaine Berthaut-Gerbet