René Bouvier

Domaine René Bouvier bezit al vier generaties een aantal prachtige wijngaarden, verdeeld over een zes-tal gemeenten tussen Gevrey en Dijon. (Gevrey, Fixin, Marsannay, Côte de Nuits,…)

De huidige eigenaar Bernard Bouvier heeft in 1992 de leiding van het domein van zijn vader René overgenomen. Het domein werd opgericht door de grootvader in 1910. Het is dus een relatief jong domein. Momenteel hebben ze een 18 verschillende appelaties, van gewoon “Bourgogne” tot gemeentewijnen, 1e cru’s en tevens enkele grands crus, verdeeld over 30 ha. Het domein werd gestart in 1910. Door het geringe heraanplanten bezit dit domein wijngaarden waar de stokken een gemiddelde leeftijd hebben van 50/60 jaar oud.

Sinds 2006 heeft Bernard een moderne cuverie in de industriezone van Gevrey. Deze bevindt zich naast de cuverie van Sylvain Pataille, waarmee hij veel informatie uitwisselt en samen naar een nog fijnere stijl evolueert.

Bernard Bouvier is op zoek naar terroir gerichte wijnen waarbij elke terroir tot zijn recht moet komen. Samen met het respect voor de natuur, biologisch gecertifieerd sinds 2013, maakt dat deze wijnen pure voorbeelden zijn van ‘vin de terroir’.

In 2019 nam Bernard de wijngaarden van zijn broer Régis over waardoor het domein van 17 ha naar 30 ha ging. Al de wijngaarden situeren zich in de Côte-de-Nuits tussen Morey-Saint-Denis en Marsannay-La-Côte.

Ontdek de wijnen van Domaine Rene Bouvier

https://www.renebouvier.com