Pierrick Bouley

“I am a vigneron first and foremost, a winegrower more than a winemaker."

Pierrick Bouley is de zesde generatie van de familie Bouley die leiding geeft aan het landgoed, dat oorspronkelijk bekend stond als R&P BOULEY. In 2009 begon hij fulltime op het landgoed te werken en in 2014 nam hij het stokje over van zijn ouders. De meeste wijnstokken op dit landgoed zijn oud (gemiddeld ongeveer 50 jaar oud) en zijn verdeeld over 9 hectare en 41 percelen.

Pierrick verandert geleidelijk de manier waarop hij zijn wijnstokken bewerkt, waarbij hij een meer “organische” en “natuurlijke” aanpak hanteert, geïnspireerd door biodynamische principes. Het landgoed schakelt nu over op biologische landbouw, waarbij de wijnoogst uit 2023 de eerste is die gecertificeerd is.

Om de bodemverdichting tot een minimum te beperken en de waterafvoer te bevorderen, beperkt Pierrick het aantal tractorpassages in de wijngaarden. Hij gebruikt een zeer oude snoeimethode genaamd “Guyot Poussard” die twee sapstromen bevordert, aan beide zijden van de wijnstok (in plaats van één). Bij mooi weer wordt er niet gewied en worden er bijna geen takken gesnoeid, omdat sinds 2020 100% van de wijnstokken voorzien is van traliewerk. Voor behandelingen worden uitsluitend contactproducten gebruikt in combinatie met planten. Er worden geen insecticiden, onkruidverdelgers of anti-rotmiddelen toegepast. Rigoureuze ontknoping, drastische selectie van de druiven, de opbrengsten worden op natuurlijke wijze gereguleerd dankzij de leeftijd van de wijnstokken. Pierrick houdt van elegante wijnen, fijn maar relatief krachtig die lang nazinderen in de mond.

De productie van dit domein is beperkt. Neem daarbij de impact van het klimaat op bepaalde wijnjaren en het resultaat is dat de beschikbaarheden bijzonder klein zijn. Het is daarom niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen met een allocatie. Wel is het zo dat we verschillende restaurants hebben die de wijnen volgen en waar u terecht kan om deze te degusteren.

Hierna kan u de lijst van de geselecteerde horeca zaken terugvinden die de wijnen van Pierrick Bouley aanbieden : 

- Terminus, Watou

- Danieli Il Divino, Antwerpen

- Populier, Gooik

- Boulevard, Sint-Martens-Latem

- Restaurant Haut, Oostende

- Convento, Leuven

- Hertog Jan at Botanic, Antwerpen

Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

- Bachtecafé, Bachte-Maria-Leerne

- Restaurant Otoro, Hasselt

- Restaurant d'Oude Schuur, Sint-Martens-Latem

 

Ontdek hier de wijnen van Pierrick Bouley

https://pierrickbouley.com