Pierre Girardin

Pierre-Vincent Girardin, geboren in 1999, is de 13de generatie van zijn familie die wijn maakt in Bourgogne. Hij groeide als het ware op in de kelder van zijn vader, Vincent Girardin, die zijn domein in 2011 verkocht. Zijn vader zorgde ervoor dat hij 4,5 hectare van zijn beste terroirs behield om ooit door te geven aan zijn zoon.

In 2017 maakte Pierre-Vincent zijn eerste jaargang en werd plotsklaps door wijncritici als hét opkomende talent in de Bourgogne aanzien. Dankzij de uitgebreide contacten van zijn vader kon de jonge Pierre-Vincent de wijngaarden van zijn domein aanvullen met langetermijncontracten op verschillende toplocaties. Dit heeft geleid tot een indrukwekkend en gevarieerd assortiment bij dit jonge domein.

Pierre-Vincent beoogt een enorme precisie in al zijn wijnen. Door jarenlang mee geholpen te hebben met zijn vader, zowel in de wijngaarden als in de kelder, ontwikkelde Pierre-Vincent zijn eigen pallet en visie. Zo bestelde hij bij Francois Frères aangepaste vaten van 456 liter om de invloed van nieuw hout te verminderen op zijn witte wijnen. De rode wijnen worden allemaal gemaakt met het oog op elegantie en souplesse, waarbij de buitengewone terroirs waarmee Pierre-Vincent werkt stuk voor stuk tot hun recht komen. Zoals Pierre-Vincent uitlegt, leerde en hielp hij zijn vader in de kelder vanaf het moment dat hij kon lopen. Zijn beste jeugdherinneringen zijn achter de tractor rijden in de wijngaarden en in de buurt van de vaten zijn als zijn vader aan het werk was. Simpel gezegd, Bourgogne zit in zijn bloed.

Ontdek hier de wijnen van Pierre Girardin