Krug

Krug is een klein maar belangrijk champagnehuis. Het werd in 1843 in Reims gevestigd door Johann-Joseph Krug. Tegen 1893 bezat de firma de huidige, bescheiden kelders rond het plein waaraan de familie Krug nog altijd woont. Hoewel leden van de vijfde generatie van de familie nog altijd de wijnen maken, is het wijndomein sinds 1999 in bezit van de holding Louis Vuitton Moët Hennessy. Desalniettemin is het wel de familie Krug die nog steeds de lijnen uitzet.

Perfectie is een sleutelwoord voor deze Champagne-producent. Er is geen vaste formule voor de assemblage van Krug-Champagne. De herinnering aan de originele Krug-smaak is binnen de familie van generatie op generatie doorgegeven. De smaak van Krug bereikt zijn hoge niveau mede door de buitengewoon lange rijpingsperiode (van zes tot acht jaar) in de kelders van Krug

 

Krug Grande Cuvée

Krug Grande Cuvée is de eerste en tot nog toe enige ‘cuvée de prestige’ die elk jaar opnieuw wordt gecreëerd, en niet alleen als vintage.

Een meesterlijke blend van wijnen uit tal van jaren verleent Krug Grande Cuvée zijn unieke palet van smaken en aroma’s, en zijn intense karakter. Een finesse die onmogelijk tot uiting kan komen in wijnen van één enkel jaar.

Elk Édition-nummer verwijst naar een specifieke Krug Grande Cuvée en komt overeen met het aantal jaren dat de droom van de oprichter van het champagnehuis al opnieuw geïnterpreteerd werd.

Het volledige verhaal achter elke Édition wordt online onthuld via het Krug iD, een zescijferige code op het etiket aan de achterkant van de fles.

 

KRUG ID: Elke fles heeft een verhaal te vertellen

Sinds het begin van 2012 onthult het Krug-ID, een 6-cijferige code op het etiket op de achterkant van alle flessen, het unieke verhaal achter elke fles. 

 

Wie deze Krug-ID invoert in de Krug-app of op krug.com krijgt onmiddellijk toegang tot de geschiedenis van de fles en de voorgestelde music pairings. Het Krug-ID laat de proever ontdekken hoe die fles tot stand is gekomen.

Julie Cavil, de keldermeester van het huis, vertelt over de bijzondere kenmerken van iedere cuvée, van de uitdagingen van het seizoen tot de creatie van het wijnjaar. Het Krug-ID dient ook als referentie voor wie de flessen Krug-champagne wil bewaren om er later van te genieten - vooral de Krug Grande Cuvée die, net als alle champagnes van Krug, alleen maar lekkerder wordt met de jaren.

KRUG MUSIC PAIRINGS: De smaakervaringen versterken

Krug is ervan overtuigd dat de muziek voor elk van zijn champagnes het best kan worden gekozen door muzikanten uit te nodigen bij het Huis in Reims. Zo wordt immers een optimale smaakervaring gegarandeerd.

 

Tijdens hun bezoek aan het champagnehuis worden de artiesten ondergedompeld in de wereld van Krug en maken ze op een heel persoonlijke manier kennis met de champagnes. De uitgenodigde artiesten, die de visie van Krug delen, laten zich inspireren door de ervaring en beschrijven de muziek die ze waarnemen in elke champagne. Vervolgens stellen ze een volledige playlist voor via de Krug-app (app.krug.com).   

  

Ontdek de wijnen van Krug

 http://www.krug.com/