"De manier waarop ik tot biologische landbouw kwam, was niet door een militante filosofie, maar door het plezier van wijn. Als je omgeving je plezier geeft, zal je werk beter zijn. Het is een kwestie van harmonie"
De bescheiden en uiterst gepassioneerde Emmanuel Brochet is de eerste van zijn familie die Champagne produceert. Al op jonge leeftijd wist Emmanuel Brochet dat hij ooit de (langdurig verhuurde) familiewijngaard wilde gaan exploiteren. In 1997 was het zover, nadat hij eerst nog een tijdje wijnbouwtractoren had verkocht in Bordeaux. Zijn wijngaard bestaat uit een aaneengesloten perceel van 2,5 hectare op de Mont Benoit in Villers Aux Nœuds. Dit dorpje, geclasseerd als premier cru, ligt in een noordelijke uithoek van de Montagne de Reims. In Brochet's wijngaard staan de drie bekendste Champagnedruiven aangeplant: 37% pinot meunier, 30% chardonnay and 23% pinot noir. De oudste stokken stammen uit 1964.
In 2003 maakte Emmanuel voor het eerst Champagne onder zijn eigen naam. In 2002 begon hij met de omschakeling op biologische wijnbouw. In een klein deel van de wijngaard experimenteert hij met bio-dynamie, hoewel hij niet overtuigd is van de meer "zweverige" aspecten ervan. Hij streeft niet naar de laagst mogelijke renementen in de wijngaard, maar is op zoek naar een natuurlijk evenwicht. Hij is ervan overtuigd zo de meest evenwichtige Champagnes te kunnen maken.
De druiven worden zo snel mogelijk na de oogst geperst, in een kleine ouderwetse verticale pers. De wijnen worden niet gechaptaliseerd en vergisten op houten vaten (waarvan slecht 5% nieuw), waarbij een deel de malolactische gisting ondergaat. De wijnen worden gebotteld zonder filtering of klaring. Na de tweede gisting op fles blijven de wijnen nog ongeveer 3 jaar in de kelder om te rijpen voordat ze op de markt worden gebracht. Emmanuel streeft ernaar om al zijn wijnen Extra Brut op de markt te brengen met een maximum dosage van 3g/L.