Domaine Paul Pillot

Domaine Paul Pillot is een zeer gerenommeerd klein familiedomein in Chassagne-Montrachet. Afkomstig uit een familie van wijnmakers is vandaag de dag Thierry Pillot de vierde generatie die de familietraditie bestendigd. Samen met zijn zus Chrystelle en op de achtergrond nog steeds vader Paul Pillot, werkt men hier dagdagelijks met een onmetelijk respect voor de natuur en terroir aan ragfijne witte en rode wijnen.

De wijngaarden van Domaine Paul Pillot liggen zoals gezegd in Chassagne-Montrachet. Vandaag de dag beslaat de totale oppervlakte van hun wijngaarden zo’n 13 ha. Daarmee zijn ze goed voor een productie van 65.000 flessen op jaarbasis.

Het domein is in het bezit van een aantal topwijngaarden zoals Grandes Ruchottes, la Romanée, Clos Saint Jean, Caillerets als ook 1.23 hectare in de Saint Aubin 1er Cru Le Charmois (de allerbeste ligging). Het streven is duidelijk; constante kwaliteitsverbetering.

De productie van dit domein is beperkt. Neem daarbij de impact van het klimaat op bepaalde wijnjaren en het resultaat is dat de beschikbaarheden bijzonder klein zijn. Het is daarom niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen met een allocatie. Wel is het zo dat we verschillende restaurants hebben die de wijnen volgen en waar u terecht kan om deze te degusteren.

Hierna kan u de lijst van de geselecteerde horeca zaken terugvinden die de wijnen van Paul Pillot aanbieden : 

- Hof Van Cleve, Kruisem

- Terminus, Watou

- Zilte, Antwerpen

- Bistro 't Verschil, Gits

- Testa Rossi, Vilvoorde

- Bartholomeus, Knokke-Heist

- Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

- Bachtecafé, Bachte-Maria-Leerne

- Convento, Leuven

- Boury, Roeselare

- Tablàvins, Knokke

- Gastrobar 3 Sense, Wilderen

- Uw Zuster, Hasselt

- Populier, Gooik

- Alter, Tongeren

- Melchior, Tienen

Ontdek de wijnen van Domaine Paul Pillot