Domaine Nicolas Faure

Domaine Nicolas Faure is een eenmansdomein gelegen in Meuilley, Nuits-Saint-Georges. Het domein is geboren uit de vastberadenheid en de sterke passie die Nicolas heeft voor wijn. Nicolas heeft zijn domein vanaf nul opgebouwd , uitsluitend gebaseerd op zijn eigen overtuiging en visie. Hij produceert slechts een paar vaten, niet noodzakelijk van de bekendste percelen in de Bourgogne, maar wat hij produceert is van adembenemende klasse.

Nicolas leerde zijn vaardigheden van de besten. In 2006 werkte hij bij Domaine Agnès Paquet in Meloisey en in 2007 liep hij stage bij Domaine de la Romanée-Conti. In deze periode volgde Nicolas les aan de wijnuniversiteit van Beaune en in 2009 werkte hij een jaar bij Domaine Jean-Louis Chave, zowel in de wijngaarden als in de cuverie tijdens de oogst. Daarna ging Nicolas op reis naar Nieuw-Zeeland om te werken voor Fromm winery in Marlborough.

In 2010 keerde hij terug naar Bourgogne om tot 2015 te werken voor Domaine de la Romanée Conti. In de tussentijd werkte hij aan zijn eigen project en zijn toekomstige Domaine.

Nicolas Faure nam in 2010 een wijngaard over in Nuits-Saint-Georges , "les Herbues", aan de kant van Vosne-Romanée en werkte hard om de wijngaard aan te passen aan zijn eigen standaard en ideeën. Op welke appellatie de wijngaard ook staat, hij doet "haute-couture" werk en doet alles zelf.

Bewust van de milieuproblematiek en met het oog op het behoud van de terroir en de biodiversiteit bewerkt de wijnbouwer zijn wijnstokken volgens de principes van de biologische landbouw. Zijn doel is om de opbrengst laag te houden en zo geconcentreerde druiven te produceren, met behoud van het ecosysteem en het harmonieuze evenwicht tussen mens en wijnstok. In de kelder is de vinificatie weinig interventionistisch en wordt sulfiet in minimale hoeveelheden gebruikt.

 Ontdek hier de wijnen van Domaine Nicolas Faure