Domaine Berthaut-Gerbet

 

In 1693 werd een motto uitgehouwen in een stenen dorpel in het huis van de familie Berthaut: “Bien faire vax miev que dir”; goed doen is beter dan praten.

Amélie Berthaut behoort tot de groep talentvolle en jonge wijnmakers die de afgelopen jaren hun familiedomein hebben overgenomen . Amélie Berthaut (°1988), brengt met de  jaargang 2019 reeds haar zevende millésime op de markt en krijgt terecht veel aandacht voor haar wijnen. Ze is onbetwistbaar charmant maar belangrijker enorm hardwerkend, attent en getalenteerd. Haar overheersende kwaliteit is echter nederigheid. Ze weigerde bijvoorbeeld de uitnodiging voor een belangrijk event in 2018 omdat ze onterecht vond dat ze er nog niet klaar voor was. “Bien faire vax miev que dir.”

Amélie heeft een indrukwekkende reeks wijngaarden overgenomen van haar moeder en vader, die eigenaar en beheerder waren van de afzonderlijke familiedomeinen. Het recent gedoopte Domaine Berthaut-Gerbet omvat alle wijngaarden van Domaine Denis Berthaut en delen van de wijngaarden van Domaine François Gerbet: in totaal ongeveer 17 hectare gelegen in de Hautes-Côtes de Nuits en in de dorpen Fixin, Gevrey-Chambertin , Chambolle-Musigny, Vougeot en Vosne-Romanée.

Daarenboven bezit het domein ook aan paar legendarische percelen in Cazetiers, Lavaut en Petits-Monts, maar het hart van het domein, fysiek en emotioneel, is Fixin.

Met respect voor traditie en de reputatie van haar (voor)ouders, zoekt ze nu haar eigen stijl op. Een mix van zowel klassiek en puurheid aangevuld met een meer delicate en genereuze stijl van haarzelf.

De productie van dit domein is beperkt. Neem daarbij de impact van het klimaat op bepaalde wijnjaren en het resultaat is dat de beschikbaarheden bijzonder klein zijn. Het is daarom niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen met een allocatie. Wel is het zo dat we verschillende restaurants hebben die de wijnen volgen en waar u terecht kan om deze te degusteren.

Hierna kan u de lijst van de geselecteerde horeca zaken terugvinden die de wijnen van Berthaut-Gerbet aanbieden : 

- Hof Van Cleve, Kruisem

- Convento, Leuven

- Pur Boeuf, Zele

- Testa Rossi, Vilvoorde

Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

- Bachtecafé, Bachte-Maria-Leerne

- The Butcher's Son, Antwerpen

- Uw Zuster, Hasselt

- Sir Kwinten, Lennik

- Pegasus, Poperinge

- Bartholomeus, Knokke-Heist

- Boury, Roeselare

- Bar Bulot, Zedelgem

- Bistro 't Verschil, Gits

- D'Oude Schuur, Sint-Martens-Latem

- Gastrobar 3 Sense, Wilderen

- Populier, Gooik

- Zilte, Antwerpen

 

Ontdek de wijnen van Domaine Berthaut-Gerbet

http://www.domaine-berthaut.com/