Camille Thiriet

Maison MC Thiriet is een micro-négoce die gevestigd is in het Chateau de Comblanchien net ten zuiden van Nuits-Saint-Georges. 2016 was de eerste vintage van het Maison Thiriet, het werd met geduld en passie gemaakt in een kleine garage van 20m².Camille Thiriet en Matt Chittick werkten enige jaren voor Nicolas Potel bij Domaine de Bellene en besloten hun droom te realiseren door hun eigen domein te starten. Vanuit een garage worden op zeer ambachtelijke wijze (ouderwetse handpers) enkele duizenden flessen geproduceerd. De wijngaarden zijn deels in eigen bezit. De akkers worden met de grootste zorg bewerkt en volledig met het paard geploegd.

Hoewel ze grootse dromen hebben om enkele van de beroemdste benamingen uit de Bourgogne te produceren, hebben ze besloten om klein te beginnen, in de hoop mettertijd vertrouwen in hun merk op te bouwen door heerlijke, drinkbare wijnen van de kleinere benamingen te produceren.

Sinds jaargang 2021 zijn Camille en Matt er in geslaagd om 4.5ha toe te voegen aan hun portfolio, resulterend in een nieuw label, namelijk Domaine Camille Thiriet. Hierdoor hebben ze direct toegang tot verschillende extra cru's waarvan we blij zijn enkele te mogen verdelen.

Ontdek hier de wijnen van Camille Thiriet

https://maisoncamillethiriet.com