Bachelet-Monnot

In 2005 richtten Marc en Alex Bachelet Domaine Bachelet-Monnot op uit de samenvoeging van de wijngaarden van hun vader en hun oom.
De grootvader van Marc en Alex was wijnbouwer en creëerde Domaine Bernard Bachelet et Fils in Chassagne-Montrachet. Hun vader, Jean-François Bachelet, heeft zijn hele leven op dit domein gewerkt. Jean-François was ook een van de belangrijkste pleitbezorgers van de AOC-status van Maranges. Voor 1989 werd de wijn verkocht als Côte de Beaune Villages.De twee broers begonnen met 10 hectare maar bewerken nu iets meer dan 24 hectaren. Het is een mix van wijngaarden die in familiebezit zijn en wijngaarden die op lange termijn gehuurd worden.

In zo vaak vergeten appellations als Maranges en Santenay is het fascinerend om te zien wat deze getalenteerde broers keer op keer weten te realiseren.

De productie van dit domein is beperkt. Neem daarbij de impact van het klimaat op bepaalde wijnjaren en het resultaat is dat de beschikbaarheden bijzonder klein zijn. Het is daarom niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen met een allocatie. Wel is het zo dat we verschillende restaurants hebben die de wijnen volgen en waar u terecht kan om deze te degusteren.

Hierna kan u de lijst van de geselecteerde horeca zaken terugvinden die de wijnen van Bachelet - Monot aanbieden : 

- Terminus, Watou

Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

- Bachtecafé, Bachte-Maria-Leerne

- Restaurant Haut, Oostende

- Restaurant Otoro, Hasselt

- Restaurant Populier, Gooik

- Testa Rossi, Vilvoorde

- Bartholomeus, Knokke - Heist

- Convento, Leuven

- Hof Van Cleve, Kruisem

 

Ontdek hier de wijnen van Bachelet-Monnot