Antoine Jobard

Het familiedomein werd rond 1860 in Meursault opgericht. Met Antoine Jobard staat de 5e generatie momenteel aan het roer. Sinds hij in 2007 de teugels van zijn vader François heeft overgenomen heeft hij schijnbaar kleine maar belangrijke veranderingen doorgevoerd. Er zijn natuurlijk zaken onveranderd gebleven, net zoals zijn vader gelooft Antoine dat wijn in de wijngaard gemaakt wordt. Het wijn maken is traditioneel met tot 20% gebruik van nieuw eikenhout en er worden standaard barriques gebruikt. De wijnen rijpen langer dan gebruikelijk, namelijk 18-24 maanden. De resulterende wijnen zijn klassieke, minerale en complexe Meursaults die beroemd zijn om hun lange flesrijping.
Hij werkt beheerst en nauwkeurig en dat toont zich in zijn wijnen. Of het nu wit of rood is, ze zijn allen met uiterste precisie en zorg gemaakt.

De productie van dit domein is beperkt. Neem daarbij de impact van het klimaat op bepaalde wijnjaren en het resultaat is dat de beschikbaarheden bijzonder klein zijn. Het is daarom niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen met een allocatie. Wel is het zo dat we verschillende restaurants hebben die de wijnen volgen en waar u terecht kan om deze te degusteren.

Hierna kan u de lijst van de geselecteerde horeca zaken terugvinden die de wijnen van Antoine Jobard aanbieden :

- Terminus, Watou

- Melchior, Tienen

Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

- Bachtecafé, Bachte-Maria-Leerne

- Bistro 't verschil, Gits

- Slagmolen, Opglabbeek

- Convento, Leuven

- Restaurant Otoro, Hasselt

- Alter, Tongeren

- Boulevard, Sint-Martens-Latem

- Restaurant Ogst, Hasselt

- Hof van Cleve, Kruisem

 

 Ontdek hier de wijnen van Antoine Jobard