Krug Encounters: krijg exclusieve toegang tot een meeslepende 8D muziek proeverij met de Krug Grande Cuvée edition 169ième

Voor de allereerste keer in België presenteert het Maison Krug haar Krug Encounters: een frisse, opwindende, meeslepende online muziekervaring om Krug lovers van over de hele wereld met elkaar te verbinden en om hulde te brengen aan de nieuwe recreatie van de droom van oprichter Joseph Krug - de Krug Grand Cuvée Edition 169. Krug Encounters weerspiegelt de non-conformistische filosofie van Joseph Krug.

Om de zorg en het vakmanschap van keldermeester Julie Cavil te begrijpen die geleid heeft tot deze 169ste editie van de Krug Grand Cuvée, zal je worden ondergedompeld in een binaurale audioruimte gecreëerd door componist Ozark Henry en gepresenteerd door Olivier Krug. Samen met hen kunnen jullie de lancering van deze nieuwe Grand Cuvée vieren.

De link tussen Maison Krug en muziek is altijd al bijzonder sterk aanwezig geweest. Muziek is de natuurlijke analogie die steeds door het Maison gebruikt wordt om haar vakmanschap te beschrijven. Elk individueel perceel wijnstokken wordt gezien als een getalenteerd musicus, die met zijn eigen persoonlijk karakter bijdraagt aan de Krug Champagne.

Als een soort orkestdirigent organiseert keldermeester Julie Cavil samen met haar tastingpanel elk jaar audities van zo’n 400 wijnen of ‘musici’. Hierbij kijkt ze niet naar de best presterende of de meest getalenteerde of de meest luidruchtige. Ze wil eerder de klankkleur van elke afzonderlijke muzikant ontdekken. Elke wijn heeft zijn specifiek karakter, frisheid, intensiteit, complexiteit en diepgang en al deze facetten zijn van cruciaal belang om tot een finale compositie te komen.

Elk jaar opnieuw is de recreatie van de Grand Cuvée een nieuwe vertaling van de complexiteit aan diverse percelen die Krug oogst en waarvan ze de diversiteit aan wijnen geduldig laat rijpen in eigen kelder. De Edition 169 is een blend van 146 wijnen uit 11 verschillende oogstjaren. De jongste wijn is afkomstig van 2013, de oudste dateert uit het wijnjaar 2000. Het zijn deze 146 musici die dit jaar voor een uniek concert zorgen.

Naast de klassieke fles Krug Grand Cuvée zijn er eveneens 24 unieke boxen. Hierin vind je naast een fles Edition 169 en twee gepersonaliseerde Krug glazen ook enkele culinaire lekkernijen geselecteerd door Chef Nick Bril van restaurant The Jane** om de verschillende facetten van de nieuwe recreatie van Krug Grand Cuvée te benadrukken.

Wanneer je nu een fles of kist Krug Grand Cuvée Edition 169 aanschaft, krijg je tevens een unieke code waarmee je deze muzikale beleving online kan volgen en dit gedurende een maand lang.

 

Ontdek de Krug Encounters Box x The Jane

Ontdek de Champagne Grand Cuvée editon 169ième

Ontdek de Champagne Grand Cuvée editon 169ième (giftbox)