Krug Echoes: krijg exclusieve toegang tot een meeslepende 8D muziek proeverij met de Krug Grande Cuvée 170ème Édition

Maison Krug presenteert: Krug Echoes. 

Een frisse, opwindende, meeslepende online muziekervaring om Krug lovers van over de hele wereld met elkaar te verbinden en om hulde te brengen aan de nieuwe recreatie van de droom van oprichter Joseph Krug - de Krug Grande Cuvée 170ème Édition . Krug Echoes weerspiegelt de non-conformistische filosofie van Joseph Krug.

Om de zorg en het vakmanschap van keldermeester Julie Cavil te begrijpen die geleid heeft tot deze 170ste editie van de Krug Grand Cuvée, zal je worden ondergedompeld in een binaurale audioruimte gecreëerd door componist Ozark Henry en gepresenteerd door Olivier Krug. Samen met hen kunnen jullie de lancering van deze nieuwe Grand Cuvée vieren.

De link tussen Maison Krug en muziek is altijd al bijzonder sterk aanwezig geweest. Muziek is de natuurlijke analogie die steeds door het Maison gebruikt wordt om haar vakmanschap te beschrijven. Elk individueel perceel wijnstokken wordt gezien als een getalenteerd musicus, die met zijn eigen persoonlijk karakter bijdraagt aan de Krug Champagne.

Als een soort orkestdirigent organiseert keldermeester Julie Cavil samen met haar tastingpanel elk jaar audities van zo’n 400 wijnen of ‘musici’. Hierbij kijkt ze niet naar de best presterende of de meest getalenteerde of de meest luidruchtige. Ze wil eerder de klankkleur van elke afzonderlijke muzikant ontdekken. Elke wijn heeft zijn specifiek karakter, frisheid, intensiteit, complexiteit en diepgang en al deze facetten zijn van cruciaal belang om tot een finale compositie te komen.

Elk jaar opnieuw is de recreatie van de Grand Cuvée een nieuwe vertaling van de complexiteit aan diverse percelen die Krug oogst en waarvan ze de diversiteit aan wijnen geduldig laat rijpen in eigen kelder. De Edition 170 is een blend van 195 wijnen uit 12 verschillende oogstjaren. De jongste wijn is afkomstig van 2014, de oudste dateert uit het wijnjaar 1998. Het zijn deze 195 musici die dit jaar voor een uniek concert zorgen.

De Symfonie van Champagne

De omstandigheden van het jaar vormen op unieke wijze de melodie van elke muzikant. Krug Grande Cuvée 170ème Édition werd gemaakt rond de oogst van 2014, een grillig jaar in Champagne dat schommelde tussen hete droge perioden en koele regenachtige perioden. Deze muzikale partituur gaf aanleiding tot wijnen met uiteenlopende aromatische expressie. Aldus, bij het samenstellen van de nieuwe Édition van Krug Grande Cuvée, besloot de Krug's Cellar Master om de uitdrukking van deze individualiteiten te accentueren met een breed spectrum van reservewijnen, van 11 voorgaande jaren. Deze oudere en meer rijpe muzikanten - sommigen van hen dateren van 1998 - hadden in de kelders van Krug gerepeteerd, al deze jaren wonnen ze aan diepte en resonantie. Eenmaal geselecteerd tijdens de audities, repeteren alle muzikanten samen, soepel en vredig in de dieptes van de Krug kelders. Ongeveer 7 jaar later komt de Krug Grande Cuvée 170ème Édition te voorschijn, een volledig orkest van 195 muzikanten van 12 verschillende jaren. In totaal is 24 jaar van zorgvuldig vakmanschap nodig geweest om deze Édition van Krug Grande Cuvée te creëren.

 

 

Ontdek de Krug Echoes Box Champagne Grand Cuvée edition 170ième