Domaine Y Clerget

De roots van Domaine Y. Clerget gaan terug tot de 13e eeuw, toen de familie Clerget zich in 1268 in het dorp Volnay vestigde. De belangrijkste gebeurtenis in de familie haar geschiedenis was in 1936. In dat jaar verwierf de familie Clerget de 'Clos du Verseuil 1er Cru' wijngaard in Volnay als een Monopole. In de loop der jaren wisselde het domein van generatie binnen de familie, tot Yvon Clerget in 1983 de leiding nam en verantwoordelijk werd voor het maken van de wijnen. Omdat zijn zoon Thibaud (de 28ste generatie wijnmaker binnen de familie Clerget in Volnay) nog te jong was, ging Yvon met pensioen. Zijn laatste jaargang was 2009. Tot in 2015, het jaar dat Thibaud zijn studie en stage bij Domaine Hudelot-Noellat afrondde, werd er geen wijn gebotteld door het domein (de druiven werden verkocht aan Henri Boillot).

Thibaud nam in 2015 op 24-jarige leeftijd de leiding over van het legendarische familiedomein. Jaargang 2015 was tevens Thibaud's eerste jaargang waarmee hij de hergeboorte van Domaine Y. Clerget verklaarde. Sindsdien bewerkt Thibaud met een enorme precisie en respect voor de natuur de 6 hectare van dit familiedomein die zorgvuldig geselecteerd en gekoesterd zijn door de familie gedurende generaties. De wijngaarden van Domaine Y. Clerget strekken zich uit over Volnay, Pommard, Clos de Vougeot en Meursault. De kelders bevinden zich in Pommard en hier worden de wijnen met ongekende passie en talent opgevoed.

De productie van dit domein is beperkt. Neem daarbij de impact van het klimaat op bepaalde wijnjaren en het resultaat is dat de beschikbaarheden bijzonder klein zijn. Het is daarom niet altijd mogelijk om iedereen tevreden te stellen met een allocatie. Wel is het zo dat we verschillende restaurants hebben die de wijnen volgen en waar u terecht kan om deze te degusteren.

Hierna kan u de lijst van de geselecteerde horeca zaken terugvinden die de wijnen van Domaine Y Clerget aanbieden : 

- Brabohoeve, Schilde

- Terminus, Watou

- Bachtekerke, Bachte-Maria-Leerne

- D'Oude Schuur, Sint-Martens-Latem

- Convento, Leuven

- Alter, Tongeren

Ontdek hier de wijnen van Domaine Y Clerget

http://www.domaine-clerget.com/