Nieuws

nieuw domein: Les Horées

Catharina Sadde was oorspronkelijk niet van plan om wijnmaker te worden. Ze studeerde gastronomie terwijl ze in restaurants werkte in haar geboortestad Dresden, Duitsland, toen ze werd gebeten door de wijnmicrobe. Ze liep stage bij Schäfer-Fröhlich en vervolgens bij Domaine Chevrot in Bourgogne, waar ze besloot dat dit de regio was waar ze zich echt op wilde richten.

Na het behalen van haar diploma wijnbouw keerde ze terug naar Bourgogne en zette een cv op dat elke aspirant-wijnmaker groen van jaloezie zou maken. Ze werkte bij Domaine de la Romanée-Conti, Drouhin, de Vogüé en Marquis d'Angerville. Al deze domeinen waren pioniers in biodynamische landbouw en Catharina was ervan overtuigd dat dit de manier was waarop zij wilde werken.

Tijdens haar laatste werkplek kreeg ze een klein perceel wijnstokken aangeboden. Dit aanbod werd gevolgd door nog een paar andere en toen ze eenmaal ongeveer 1,3 ha hadden verworven, waagden zij en haar man Guilhelm de sprong en begonnen hun eigen wijndomein.

Catharina is een fanatiek voorstander van natuurlijke, biodynamische landbouw. Alles in de wijngaard gebeurt met de hand. De naam "Les Horées" werd gekozen omdat die verwijst naar oude Griekse feesten tijdens de wisseling van de seizoenen. Alles wat Catharina en Guilhelm doen is er op gericht om wijnen te maken die zo natuurlijk mogelijk zijn, maar ook loepzuiver en met de karakteristieken van de terroir, de reden waarom ze verliefd werd op de Bourgogne.

Ontdek hier de wijnen van Les Horées

http://www.leshorees.com