Nieuw domein: Domaine Arnoux-Lachaux -- Vosne-Romanée

Dit 14.5 hectare groot familiedomein, opgericht in 1858 als Domaine Robert Arnoux, werd in 2008 hernoemd naar Domaine Arnoux-Lachaux. Sinds 2011 werken vader Pascal en zoon Charles (1989) samen op het domein. Vanaf 2012 is Charles verantwoordelijk voor de vinificatie en in 2013 heeft hij ook de wijngaarden onder zijn hoede gekregen.

Een van de grootste inspiratiebronnen van Charles Lachaux is Mme Lalou Bize-Leroy. Dankzij deze hechte vriendschap is Charles er in geslaagd om veel van de door haar gebruikte technieken en gewoontes over te brengen op zijn eigen wijngaarden. Zelf beschrijft Charles zijn benadering als 90% biologisch. Charles, die vindt dat de wijn gemaakt wordt in de wijngaard, benadrukt naast het harde werk in de wijngaard bovenal het teamwork: iedereen werkt zowel in de wijngaard als in de wijnmakerij. Het is moeilijk om een ​​goed te bouwen team maar als je teamleden hebt die' hartstochtelijk 'zorgen voor de wijngaarden is het essentieel om ze te behouden.

Sinds hij de leiding heeft, heeft Charles het percentage grappes entières verhoogd en het percentage nieuw hout drastisch verminderd.

Als je de stijl van de wijnen van Domaine Arnoux-Lachaux onder de loep neemt, kun je spreken van een traditionele, fruitrijke, rijpe stijl met veel finesse en elegantie. Bijna altijd zijn de tannines zacht en rond. Dit alles is het resultaat van een rigoureuze selectie, het harde labeur in de wijngaarden, geen bovenmatige extractie en lage rendementen. 

Ontdek de wijnen van Domaine Arnoux-Lachaux

http://www.arnoux-lachaux.com